آموزه هایی فراتر از زمان در باب ؛ثروت وحرص وشادی:
دانش مالی وموفقیت در آن به مانند سایر علوم طبیعی به عنوان مثال پزشکی وزمین شناسی ویا نجوم و... نیست که با دانستن قوانینی در ماقبل یک پدیده بتوان پی به وجود آن برد،بلکه آن مهارتی نرم است چرا که طرف حساب آن انسانها هستند وهمیشه این چنین نیست که هر که ثروتمند است تلاش زیادی کرده باشد ویا هر که فقیر است تنبل وکاهل. بوده است.
دشوار ترین مهارتها در امور مالی تغییرندادن ملاک هاست،بدین معنی که حرص وطمع بر شما بعد از ثروتمند شدن غالب نگردد وباید اهل قناعت بود.
سرمایه داری نوین در دو چیز تخصص دارد؛۱.تولید ثروت و۲.تولید حسادت.
زندگی اقتصادی بدون قناعت لطفی ندارد.
ثروت سرشار وارن بافت در بازار بورس سهام تنها نتیجهء مهارتهای او نبوده بلکه علاوه برمهارتش در این کار سن زیادی هم در این کار صرف کرده است(حدود ۷۵ سال).
اشتهای برای بدست آوردن بیشتر پشیمانی به بار می آورد. چرا که دست بالای دست بسیار است.
در آمد پول وحفظ آن دو مقوله متفاوت است واگر بخواهم موفقیت مالی را در یک کلمه بیان کنم باید برای آن از کلمهء بقاء استفاده کنم.
امکان خطا که اغلب حاشیهء امن نامیده میشود،یعنی بالا بردن احتمال موفقیت در سطح معینی از خطر از طریق افزایش شانس بقاء.
واما محافظه کاری یعنی پرهیز ازسطح معینی از خطر.شکست امری طبیعی است.
ثروت یعنی دارایی های مالی که هنوز به چشم دیده نمی شود.به عبارت دیگر ثروت یعنی باقی مانده درآمدی که خرج نکرده اید.
هنگامی که به فعالیت برای کسب ثروت مشغول می شوید،هدفتان این نباشد که کاملا معقول رفتار کنید،فقط همینکه مقداری معقول رفتار کنید کافی است.
سرمایه گزاران اغلب درپی بهینه کردن سرمایه گزاری خود نیستند،بلکه در پی این هستند که آرامش خواب شبشان را بر اثرسرمایه گزاری بد از دست ندهند و دچار پشیمانی نگردند.
مطالب بالا خلاصهای از موارد مهم این کتاب بود ولی ذکر این موضوع لازم وضروری است که آنچه ایده نوشتن این کتاب بوده که به گفتهء نویسنده همیشه شانس واقبال هم در امر ثروتمند شدن دخیل است باید این نکته را به این موضوع تغییردادن که تا خدا چه بخواهد ومشیت وتقدیر الهی چه باشد ،چرا که از دل شانس واقبال غیر ازقماردر نمی آید.